Doodstil, foto: B. D. Poppen, 2005

Foto: B. D. Poppen, 2005

Dagblad van het Noorden

In het Dagblad van het Noorden van 1 juli 2005 verscheen het volgende bericht:

Doodstil niet langer doodstil

DOODSTIL - Het Groningse gehucht Doodstil is niet langer doodstil. Sinds het doorgaans zo rustieke dorpje begin mei de verkiezing 'mooiste plaatsnaam' van Nederland won, is het plaatsje uitgegroeid tot een ware trekpleister.
Touringcars rijden af en aan en het plaatsnaambord prijkt inmiddels op menig studentenkamer, zo vertelt de eigenaresse van een nabijgelegen camping vrijdag.
Dat het drukker is sinds het Noord-Groningse gehucht landelijk in de belangstelling kwam, staat voor de campingeigenaresse als een paal boven water. Maar wat haar toch het meeste opvalt zijn de hordes touringcarbussen die het dorp plots weten te vinden. "Eerder was er zelden een bus te zien,'' vertelt ze. "Maar de laatste tijd rijden ze, vol met toeristen, af en aan.''

Trekpleister

Dat merkt ook G. Knaap, voorzitter van de dorpsvereniging Doodstil Springlevend. "En dan gaat het niet eens om alleen bussen. Ook zie je steeds meer wandelaars, fietsers en bootjes voorbijkomen," vertelt hij. Wat die toeristen in het dorpje komen doen, blijft de vraag. "We hebben hier helemaal niets. Geen dorpscafé, gezellige terrasjes, geen winkels en zelfs geen kerk." De enige trekpleister blijkt het plaatsnaambord met de naam Doodstil. "Iedereen wil op de foto met dat bord."

De blauwe plaat moet volgens de campingeigenaresse al op menig studentenkamer hangen: "Zo vaak is het al gejat." Dat geldt ook voor het bord met daarop 'de mooiste plaatsnaam van Nederland' dat bij de dorpsgrens staat. Vorige week werd het ontvreemd, en het nieuwe exemplaar dat er sinds woensdag hangt, is extra goed beveiligd.

owl

terug   naar de Molenrondrit pagina